Yritys

piiaOmpelupalvelu Oakwoods on yhden naisen haaveiden lopputulos. Jo pitkään mielessä pyörinyt oma yritys näki vihdoin päivänvalon keväällä 2016, kun Oakwoods avasi ovensa.

Mistä kaikki sitten alkoi?

Pehmoleluille ja nukeille tehdyistä vaatteista, jotka olivat ehkä resuisia, mutta suurella rakaudella valmistettuja. Myöhemmin vaatteita tehtiin itselle ja jonkun kerran kait pikkuveljellekin. Onneksi kotoa löytyi työkalut opetteluun – ompelukone ja äidin kangasvarasto. Koulussa koluttiin kaikki mahdolliset käsityötunnit ja vapaa-ajalla hypättiin kansalaisopiston kursseilla. Käsillätekemisen halu oli suunnaton. Voisi varmaankin sanoa, että tämä ala valitsi minut, eikä toisin päin.

Seitsemän vuoden opinnot vaatetusalalta toivat sekä artesaanin että artenomin paperit ja osaamista niin kaavoituksesta kuin vaatteen valmistuksestakin. Jo opiskeluaikoina kyti ajatus omasta yrityksestä, mutta en ollut vielä valmis. Ensin täytyi kartuttaa osaamista ja uskallusta. Hieman yli kahden vuoden työskentely korjausompelijana toi melkoisesti rutiinia tekemiseen. Miten nopeasti sitä voikaan korjata vetoketjun tai paikata reiän?

Muutto Hämeenlinnasta takaisin Pohjanmaalle – kotinurkille – aloitti uuden luvun elämässä. Pian eteen tuli mahdollisuus työskennellä pienessä ompelimossa, kahden nuoren yrittäjän kanssa. Se oli hyppy tuntemattomaan, enkä kadu hetkeäkään. Ilmajoella vietetty vuosi antoi avaimet ja rohkeuden vihdoin tehdä sen, mistä jo niin monta vuotta oli haaveiltu. Ompelupalvelu Oakwoods oli syntynyt.